Cover-Isplovljavanje-vest

Izabrane domaće predstave za Svetsku konferenciju u novembru

Čestitke!

Ove godine od 20. do 24. novembra održaće se peto, specijalno izdanje Festivala ASITEŽa Srbije. U nacionalnoj selekciji festivala, koji se održava pod sloganom „Isplovljavanje“, našlo se 9 predstava domaćih pozorišnih institucija i organizacija. FAS se ove godine održava u okviru Svetske konferencije izvođačkih umetnosti za decu i mlade PREKRETNICA u Beogradu i Novom Sadu.

„Pitam se, pitam koliko sam bitan“

Režija: Jana Maričić
Pozorište „Boško Buha“
Uzrast: 5-12

„Mogućnost zabavljanja kod ptica“

Režija: Nikola Isaković
BITEF teatar
Uzrast: 12+

„Ukradeni princ i izgubljena princeza“

Režija: Branislava Stefanović
Malo pozorište “Duško
Radović” Beograd Uzrast: 5-10

„Alisa“

Režija: Bojana Lazić
Prvo prigradsko pozorište – PULS teatar Lazarevac
Uzrast: 13+

„Agi i Ema“

 Režija: Sonja Petrović
Gradsko pozorište Bečej
Uzrast: 6+

“Tu sam ispod polovine kapi“

Autori: Jovana Rakić, Marko Milić, Milena Todorović i Milica Pisić
Stanica Servis za savremeni ples
Uzrast: 8-12

„Vetar“

Režija: Anđelka Nikolić
Pozorište za decu Kragujevac
Uzrast: 3+

„Bambi“

Režija: Bojana Lazić
Malo pozorište „Duško Radović“ Beograd
Uzrast: 7-10

“Metamorfoze”

Autor: Saša Latinović
Pozorište mladih Novi Sad
Uzrast: 15+

Još dve domaće predstave biće prikazane u okviru Svetske konferencije izvođačkih umetnosti za decu i mlade PREKRETNICA u okviru tematskih programa. 

Pravo dece i mladih na kulturu: 10 godina posle

„Ja sam Akiko“

Režija: Milja Mazarak
Kulturni centar Pančevo i Bijenale dečjeg umetničkog izraza sa FEP Bačka Palanka

Scenski dizajn i nove tehnologije u izvođačkim umetnostima za decu i mlade

„Pradevojčica“

Režija: Sonja Petrović
Narodno pozorište “Toša Jovanović” Zrenjanin

Domaćini Festivala biće Malo pozorište „Duško Radović“ u Beogradu, Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, Novosadsko pozorište, Pozorište mladih i druge institucije i organizacije, a tačan raspored izvođenja će uskoro biti finalizovan.

Očekujemo da će ovogodišnje izdanje festivala koje se održava u sklopu Svetske konferencije izvođačkh umetnosti za decu i mlade posetiti i veliki broj kolega, umetnika, istraživača, producenata i selektora iz inostranstva što nam je posebno važno.

Čestitamo kolegama koji učestvuju u festivalu ove godine i zahvaljujemo selektorskom dvojcu za nacionalni program: Petru Pejakoviću, reditelju i profesoru Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje i dr Igoru Tretinjaku, teatrologu i predavaču na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Prijavite se na naš newsletter

Ukoliko želite da dobijate novosti u vezi sa pripremama i programom PREKRETNICE molimo upišite svoju adresu:

Ostale vesti

U Studentskom kulturnom centru „Fabrika“ u Novom Sadu u okviru Svetske konferencije izvođačkih umetnosti za decu i mlade PREKRETNICA 21. novembra održan je kick-off sastanak evropske platforme FORESTEEN posvećene izgradnji otpornog evropskog kulturnog sektora namenjenog tinejdžerima.
„Umetnost slušanja u pozorištu za mladu publiku - BABEL“ je evropski projekat široke saradnje, koji sufinansira „Kreativna Evropa“ Evropske komisije.
Posle skoro četiri godine pripreme, sada je izvesno da ćemo zaista i biti domaćini Svetske konferencije izvođačkih umetnosti za decu i mlade, prvi put od osnivanja Svetske mreže tokom 1965. godine.
Write Local. Play Global (WLPG) je mreža koja povezuje dramske pisce za decu i mlade iz celog sveta. Ona iz godine u godinu radi na većoj vidljivosti dramskih pisaca koji pišu za decu i mlade.
Naša zemlja biće domaćin ovogodišnje Svetske konferencije pozorišta za decu i mlade, centralnog godišnjeg skupa Svetske asocijacije pozorišta za decu i mlade ASSITEJ International.
Scroll to Top