Scenski dizajn i nove tehnologije u pozorištu za mladu publiku

U partnerstvu sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu i SCEN Centrom za scenski dizajn, deo programa PREKRETNICE je i celodnevna međunarodna konferencija „Scenski dizajn i nove tehnologije u pozorištu za mladu publiku“.

Detaljnije se o programu mozete informisati i nabaviti svoju ulaznicu ovde.

Kourednici programa su Nikola Zavišić, nagrađivani reditelj i dizajner svetla u pozorištu, koji će i održati predavanje posvećeno gerila pristupom u scenskom dizajnu i pozorišnoj produkciji i dr. um. Sanja Maljković, docentkinja na Departmanu za scenski dizajn FTN. U programu ćemo imati priliku i da ćujemo umetnike i stručnjake iz Laboratorije izvođačkih umetnosti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, kao i iz Green Art Incubator, lokalne organizacije koja je među pionirima u održivosti i zelenoj transformaciji u sektoru kulture kod nas.

Deo programa biće i predstavljanje nastupa studenata na ovogodišnjem Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna koji je nagrađen za najmaštovitiji koncept studentske izložbe SANJARENJE, što i predstavlja još jednu potvrdu originalnog, savremenog i promišljenog izraza mladih autora u oblasti izvođačkih umetnosti u našem kontekstu.

U okviru programa ove konferencije biće izvedena i predstava „Pradevojčica” rediteljke Sonje Petrović, u produkciji Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina (za uzrast 6+), koja je proizvedena u potpunosti u skladu sa savremenim ekološkim postavkama pozorišne produkcije i režije i jedan od retkih takvih primera na domaćoj i regionalnoj sceni.

Na posletku, posebna nam je čast što će Dalija Aćin, koreografkinja savremenog plesa i laureatkinja Nagrade za umetničku izuzetnost Svetske mreže pozorišta za decu i mlade ASSITEJ International u okviru programa ove konferencije održaće master class za mlade umetnike na temu imerzivnog scenskog dizajna za bebe i neurodivergentnu decu.

MASTER CLASS

Dalija Aćin
KOREOGRAFKINJA

Registracija

Za učešće na bilo kom programu Svetskoj konferenciji izvođačkih umetnosti za decu i mlade u Beogradu i Novom Sadu 2023. godine neophodno je da se svi učesnici i posetioci registruju putem zvanične platforme ASSITEJ International. Registracija je otvorena od 1. septembra 2023. godine do popune raspoloživih kapaciteta.

Scroll to Top