Rectangle 93@2x

Poziv za mlade dramske pisce

Podeli:

Write Local. Play Global (WLPG) je mreža koja povezuje dramske pisce za decu i mlade iz celog sveta. Ona iz godine u godinu radi na većoj vidljivosti dramskih pisaca koji pišu za decu i mlade. Ove godine, u novembru, jedan takav program biće održan u sklopu Svetske konferencije izvođačkih umetnosti za decu i mlade koji organizuje i čiji je domaćin Nacionalni savez pozorišta za decu i mlade ASITEŽ Srbije.

Prosleđujemo dramskim piscima do 35 godina poziv WLPG za učešće u programu!

Tema ovogodišnje Svetske konferencije izvođačkih umetnosti za decu i mlade u Srbiji je “Prekretnica”. Pozivamo vas da napišete trominutni dramski monolog na temu PREKRETNICE. Ona može biti vrlo široko shvaćena – Da li preživljavate neku ličnu prekretnicu? Da li se vaša zemlja ili region nalaze na prekretnici? Da li se svet nalazi na prekretnici i u kom pravcu biste voleli da ona bude?

Monolozi se pišu na maternjem jeziku. Grupa selektora će odabrati molonoge koje će pisci lično izvoditi u okviru konferencije, takođe na maternjem jeziku. Svi predati monolozi će biti objavljeni online na sajtu WLPG mreže, na vašem maternjem i engleskom jeziku (ukoliko želite). Za pisce odabranih tekstova, ukoliko to žele, nudimo mogućnost online radionice za prevođenje monologa na engleski jezik, koju će voditi predstavnici svetske WLPG mreže, predvođeni jednim od njenih osnivača, Kim Piterom Kovačem.

Ako ste zainteresovani da učestvujete u još jednom zanimljivom SLAM izdanju mreže WLPG molimo da ispunite formular i pošaljete ga na info@assitejsrbija.org.rs. Poziv je otvoren do 8. oktobra, a rezultati izabranih tekstova biće poznati 15. oktobra. Čekamo vas! Želimo da čujemo vaš glas!

Preuzmi prijavni formular

Više o mreži Write Local. Play Global možete pročitati na sajtu
https://www.writelocalplayglobal.org.

Prijavite se na naš newsletter

Ukoliko želite da dobijate novosti u vezi sa pripremama i programom PREKRETNICE molimo upišite svoju adresu:

Ostale vesti

U Studentskom kulturnom centru „Fabrika“ u Novom Sadu u okviru Svetske konferencije izvođačkih umetnosti za decu i mlade PREKRETNICA 21. novembra održan je kick-off sastanak evropske platforme FORESTEEN posvećene izgradnji otpornog evropskog kulturnog sektora namenjenog tinejdžerima.
„Umetnost slušanja u pozorištu za mladu publiku - BABEL“ je evropski projekat široke saradnje, koji sufinansira „Kreativna Evropa“ Evropske komisije.
Posle skoro četiri godine pripreme, sada je izvesno da ćemo zaista i biti domaćini Svetske konferencije izvođačkih umetnosti za decu i mlade, prvi put od osnivanja Svetske mreže tokom 1965. godine.
Scroll to Top