Punoletna BITEF Polifonija i ASITEŽ programi na njoj

Na neki način jubilarna, 18. BITEF Polifonija trajaće od 25. septembra do 1. oktobra na više lokacija u Beogradu i Lazarevcu kao tradicionalni prateći program BITEF-a koji se obraća mladoj publici, stručnoj javnosti, donoseći aktivističke, angažovane, inkluzivne, participativne i diskusione programe ovoga puta pod konceptom TE ČUDNE PETLJE.

"U traganju za polifonim konceptima pozorišta participacije Bitef Polifonija, svojim imenom simbolički povezana s muzičkom formom koja je i njen koncepcijski znak, i ove godine istražuje i razvija svoja višeglasja, mnogozvučnosti, varijacije i kontrapunkte. Prepoznajemo njene „čudne petlje“, cikličnu organizaciju i povratne sprege u strukturama nastajanja iz same sebe i nastavljanja da samu sebe izgrađuje."

FB stranica https://www.facebook.com/BitefPolifonija
FB event https://www.facebook.com/events/704995996362626

Kao i uvek, preporučujemo program BITEF Polifonije a posebno vam skrećemo pažnju na dva projekta koja će svoje predstavljanje imati tokom sedmice:

U četvrtak, 28. septembra od 12 sati u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" održaće se prezentacija - radionica posvećena programu i štampanom izdanju "Priče sa malog odmora" koje je ASITEŽ Srbije sproveo tokom 2016. i 2017. godine podržavajući mlade dramske pisce i novo dramsko stvaralaštvo za decu, a sve u partnerstvu sa izdavačkom kućom "Kreativni centar".

FB event https://www.facebook.com/events/1621403361263230

U petak, 29. septembra takođe od 12 sati u sali na V spratu Narodnog pozorišta pozorišni i kulturni profesionalci iz različitih organizacija i institucija povešće razgovor o uspešnim i perspektivnim međunarodnim i regionalnim projektima u oblasti participativnog pozorišta, među kojima će se predstaviti i pilot projekat "Mali pozorišni eksperti" koji je u okviru ASITEŽa Srbije tokom jeseni 2016. i proleća 2017. godine osmišljavala sedmočlana grupa mladih pozorišnih profesionalaca. Ovu prezentaciju održaće Milena Depolo, potpredsednica ASITEŽa i članovi tima MPE: Nina Vurdelja, Nemanja Dragaš, Tatjana Nikolić, Jelena Paligorić, Ana Popović, Lara Popović i Tea Puharić.

FB event https://www.facebook.com/events/118327488886170

"Program ovogodišnje Bitef Polifonije kreira urednički tim proširen znatnim brojem mladih ljudi, koristeći i razvijajući iskustva polifonog koncepta kao kolektivni junak u avanturi preispitivanja sopstvenog delovanja."

Sav program Bitef Polifonije je besplatan.

Dobrodošli!