Poziv za radionicu o pozorištu Dalekog istoka

 POZIV ZA RADIONICU O POZORIŠTU DALEKOG ISTOKA

Dečji pozorišni festival Pozorište Zvezdarište i udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ Srbije poziva sve zainteresovane mlade pozorišne stvaraoce da se pridruže besplatnoj radionici o pozorištu Dalekog istoka koja će se održati 22.11.2016. godine u 13h na sceni "Kult" Ustanove kulture Vuk Karadžić u okviru festivala Pozorište Zvezdarište.

Cilj radionice je upoznavanje sa osnovama različitih vrsta pozorišta za decu i mlade koje su zastupljene na Dalekom Istoku, ali i pregled najnovijih dostignuća i projekata u ovoj teatarskoj oblasti. Istovremeno, ova radionica najavljuje i debatuje o gostujućoj predstavi WAKE UP! TWISTLAND!, pozorišta Ninedu iz Šangaja koja će se odigrati 22.11.2016. i imati reprizu 23.11.2016. godine u 11h.

Na radionici će o pozorištu Dalekog istoka govoriti: Ana Popović, teatrolog i pozorišni reditelj; Lara Popović, kostimograf; Nina Vurdelja, novinarka i pozorišna kritičarka i Tea Puharić, pozorišni reditelj.

Pozivamo mlade pozorišne stvaraoce, studente svih dramskih fakulteta da se prijave za učešće u ovom programu najkasnije do subote 19.11.2016. slanjem sledećih informacija na e mail assitejsrbija@gmail.com sa naznakom: Za radionicu o pozorištu Dalekog ostoka

Učešće u radionici je besplatno.
Datum i vreme održavanja: utorak 22.11.2016. u 13h
Trajanje radionice je 4 sata.
Lokacija: scena "Kult" UK Vuk Karadžić, Bulevar Kralja Aleksandra 77a, Beograd.

Udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ Srbija je neprofitna strukovna organizacija koja deluje u oblasti profesionalne pozorišne umetnosti za decu i mlade u Srbiji. Organizacija promoviše pozorišnu umetnost za mladu publiku na najvišem umetničkom nivou, podstiče i prati njen razvoj, afirmiše pozorišno stvaralaštvo i stvaraoce na domaćoj i internacionalnoj sceni sa ciljem da svojim ukupnim delovanjem utiče na promenu stava prema pozorišnom stvaralaštvu za mladu publiku. Asitež Srbija okuplja profesionalna pozorišta za decu i mlade, institucije, festivale, grupe i pojedince koji profesionalno deluju u ovoj oblasti u Srbiji i broji preko 50 članova.

Za više informacija o pozivu, programu ili organizaciji posetite www.assitejsrbija.org.rs ili kontaktirajte organizatore na email assitejsrbija@gmail.com.