Održana godišnja Skupština ASSITEJa Srbije

Poštovani osnivači i članovi Asiteža, drage kolege,

Obaveštavamo vas da je 21.1.2021. g. održana Skupština Asiteža Srbije, prvi put u elektronskom izdanju.
 
Iako su svi složni da je susret uživo, nezamenjiv, atmosfera je bila vidno pozitivna i inspirativna za sve prisutne članove i učesnike, delegate i predstavnike pozorišta (Malo pozotište Duško Radović, Boško Buha, Puls teatar Lazarevac, Pozorište lutaka Niš, NP Toša Jovanović Zrenjanin), festivala (Pozorište Zvezdarište, Međunarodni festival pozorište za decu Subotica, Festival ekološkog teatra Bačka Palanka), umetničkih grupa i organizacija ( Stanica Servis za savremeni ples, Hop la), i individualnih članova.
 
Sednicom je presedavala Ljubica Beljanski Ristić kao najstariji član i jedan od osnivača Asiteža Srbije uz svesrdnu operativnu podršku Tatjane Nikolić.
 
Pored godišnjih izveštaja o radu Izvršnog odbora koje je podnela Diana Kržanić Tepavac, dobrodošlice novim članovima Udruženja u 2020. godini Aleksandri Glovacki, Anđelki Janković, Jovani Karaulić i Mariji Stojanović, zahvale na radu članovima IO u prethodnom mandatu Anđelki NIkolić, Bojani Lazić i Ivani Kukolj Solarov, predstavljanja Svetske konferencije pozorišta za decu i mlade 2023. i diskusije, izabran je i Izvršni odbor za naredni četverogodišnji mandat koji će raditi do kraja 2024. g.
 
Novi izvršni odbor radiće u sastavu: Aleksandar Nikolić u ime Malog pozorišta Duško Radović, Diana Kržanić Tepavac kao samostalni član, Jovana Karaulić kao samostalni član, Jovana Rakić Kiselčić u ime Stanice Servisa za savremeni ples, Milena Depolo u ime Pozorišta Boško Buha, Milena Minja Bogavac kao samostalni član i Zorica Filipović u ime Pozorišta lutaka Niš.
 
Na prvom sastanku Izvršnog odbora održanom 29.1.2021. godine za predsednicu IO izabrana je Diana Kržanić Tepavac, glumica i dramski pedagog. Za zamenicu predsednice izabrana je i ovaj put Milena Depolo, dramaturškinja i dramska spisateljica, u ime Pozorišta Boško Buha.
 
Zahvaljujemo svima na doprinosu u radu skupštine, predloženim inicijativama, i osmesima na završetku sednice, a novom bordu želimo uspešan rad.