Laboratorija za pozorišne reditelje

Prezentacija radova studenata četvrte godine pozorišne režije zasnovanih na tekstovima iz zbirke „Priče sa malog odmora“ izvedena je na svečanom zatvaranju festivala u okviru linije ASITEŽ programa podrške mladim kolegama studentima pozorišne režije, dramaturgije, glume, menadžmenta. Program “Laboratorija za pozorišne reditelje “ naslanja se na saradnju ASITEŽa Srbije sa studentima 4. godine pozorišne i radio režije Fakulteta dramskih umetnosti, u klasi red. prof. Ivane Vujić i Snežane Trišić, docentkinje.

Javno čitanje dramskih tekstova "Priče sa malog odmora" nastavak je izuzetno dobre prakse u kojoj su objedinjeni tekstovi mladih autorki i autora na važne i akutne teme koje pogađaju mlađe generacije u današnjem svetu. Rediteljke i reditelji, zajedno sa glumcima, kroz javno čitanje probali su da upotpune i artikulišu taj proces svojim promišljanjem, tumačenjem i iskustvom.

Osmislili i priredili studenti i studentkinje pozorišne režije Andreja Kargačin, Marija Mladenović, Nikola Bundalo i Đorđe Nešović uz mentorstvo Snežane Trišić, u saradnji sa studentima i studentkinjama glume Natalijom Stepanović, Nađom Dulić, Anđelom Kribl, Petrom Petrovićem, i Ognjenom Malušićem u klasi prof. Marije Milenković i Mitrom Milićevićem u klasi prof. Dragana Petrovića.